Bloggintresserade

fredag 15 januari 2010

På väg till Languedoc.

Nu är allt klart för att flytta in i huset.
Med pirr i magen reser vi snart ner för att hämta nycklarna och sova där första natten.

Men vägen hit var både krokig o brokig.
Först ta reda på i vilken del vi vill bo, och sedan vad för slags hus.
Det blev många utflykter och tittande på hus innan det rätta dök upp.

Men nu känns det sååååå rätt!!

7 kommentarer:

  1. Ska vi flyga eller åka bil? Hur blir det med försäkringar, posten, räkningar ... Puh.

    SvaraRadera
  2. Välkomna hit!!! Ni kommer inte att ångra er. Men det blir en del turer innan allt är på plats förstås. Typ föregående kommentar.

    Ni får gärna höra av er så berättar vi hur det gick för oss!!

    SvaraRadera
  3. Tusen Tack, kommer höra av mig, behöver tips mm.
    Sååå roligt att ha kontakt med dig!!

    MVH Anne

    SvaraRadera
  4. Lycka till med ert liv i Frankrike! Det låter spännande! Såg hos Monet, så jag tänkte hoppa in här och lämna en hälsning!
    // Lisbeth

    SvaraRadera
  5. Hej,

    Såg din internetfråga på min blogg. Detta är inte något specialämne för oss. När vi flyttade ner frågade vi runt och fick rådet att kontakta lokal butik för France Telecom/Orange. Och väl där såg vi att deras "forfaits", dvs olika paket var likartade alla andras.

    Och valde dem - har inte ångrat oss. Deras internet fungerar väl, har aldrig fallerat som Telia/Felia, vi har internet, fast och mobil telefon via dem och ett bra pris.

    Om SFR kan jag inget, hör inte talas om dem alls här, det är bara Orange som gäller. Som mailadress också faktiskt.

    Jag skulle inte lägga ner alltför mycket tid på detta. Välj ett företag, ett paket och tidsbegränsa det så kan ni välja om längre fram när och om ni vet mera hur ni vill ha det.

    Viktigare att ordna med el-, bank- (få carte bleue, dvs franskt kreditkort plus checkar), läkare, sjukförsäkring, regga om bilen (lag på inom 3 måander om man vistas här permanent), hjälp med att installera tv, internet och telefoni så att ni blir kommunicerbara. Skype går väl på vilket internetabonnemang som helst??

    Lycka till, det är mycket administrativt i början men sen lättar det. Beror lite på om ni har flyttat ut från Sverige helt eller inte.

    SvaraRadera
  6. Välkommen med din blogg om Languedoc. Jag har lagt till den som länk på min blogg http://france-midi.blogspot.com så kanske du får några nya läsare. Du får gärna länka tillbaka om du känner för det.
    Hälsningar
    Jan

    SvaraRadera
  7. Dessutom kan jag garantera att du aldrig ångrar ditt beslut att flytta hit. Vi har bott här i två år och trivs helt fantastiskt. Jag har en liten betraktelse om hur det kommer sig i mitt senaste blogginlägg.

    SvaraRadera